Защо е по-добре да наемеш, а не да притежаваш?

Защо е по-добре да наемеш, а не да притежаваш?

Наемането на рокля не е за всеки. Не е за тези, които си купуват една рокля и я носят до скъсване. Ако обаче гардеробът ти е пълен, но често смяташ, че нямаш какво да облечеш, то тогава има смисъл да започнеш да наемаш рокли.

Всъщност реалността е такава: официалните дрехи рядко се износват, поради факта, че ги ползваме само за специални поводи, а и в днешно време, с всички социални мрежи и средства за снимане и видеосподеляне, май не искаш да се явяваш на две събития с един и същи тоалет?

Защо обаче е по-добре да наемеш рокля, а не да я купиш?

Ние в РИТИКА много обичаме да притежаваме вещите си и те да са само наши, но с времето достигнахме до извода, че невинаги има къде да държим купища дрехи, а да складираме красиви, ефектни рокли в гардероба, които сме облякли един-единствен път, е меко казано разочароващо. Също така смятаме, че не сме единствените жени на Земята, които искат да изглеждат добре, без да се налага да се обвързват доживот с някоя рокля със супер луда кройка или провокативен цвят, но пък която биха облякли, ако им се удаде възможност.

Освен на портфейла и пространството в жилището си обаче, помагаш и на околната среда.

Известно е, че модната индустрия е един от основните замърсители на околната среда, защото в момента се произвеждат огромни количества дрехи, доста често некачествени, които се използват едва няколко пъти, след което биват захвърлени заради скъсване, лесно захабяване и разбира се – омръзване.
А с наемането, вместо да купиш една рокля, да я облечеш веднъж, пазиш, преместваш и складираш и накрая – да изхвърлиш, тъй като вече не ти става или ти е омръзнала, ти взимаш един вече произведен продукт, използваш го по предназначение и го предаваш нататък – за да е находка за следващата дама, която като теб иска да пазарува и да живее умно.

А спестяваш ли пари, ако наемаш, а не купуваш?

Да, спестяваш! Представи си само на колко събития си канена само това лято. За всяко ли ще купуваш нова рокля? Ще повториш ли тоалет? (Ако отговорът е „да“, имаш нашите поздравления; ако отговорът е „не“ – разгледай артикулите в галерията ни. J )

В случай че купуваш тоалет за всяко събитие, не бива да забравяш, че трябва да го съобразиш с обувките и чантите, които имаш, но пък така гардеробът ти не става ли сравнително еднообразен?

Какво правим в РИТИКА?

Точно тук се намесваме ние и нашата идея – опитали сме да подберем достатъчно разнообразни, ефектни и красиви рокли, за да може на всяко събитие да си различна, да се чувстваш комфортно и да си съчетала всички компоненти от облеклото добре. Също така и да не се налага да мислиш за избора, доставката и почистването, тъй като всички мерки на роклите ще намериш в описанието на артикула, а другите разходи са калкулирани в наемната цена.

И накрая…

Всъщност, наемането на дрехи не е новост. Досега най-вероятно си наемала карнавални костюми или други подобни. Заемала си чанта от приятелка, сигурно и дрешка, ако носите един размер. А и тази политика е суперразпространена в САЩ, Великобритания, както и на други места в Европа.

Така че загърби предразсъдъците си – ако имаш такива, избери си рокля и си поръчай – от опит, глава не боли, а и със сигурност ще ти допадне много!

Share this post