Как мерим роклите?

Как мерим роклите?

Ако вече си разгледала нашите рокли, сигурно си забелязала, че за всяка сме посочили мерките на гръдната обиколка, талията, ханша и дължината. Направили сме го за твое улеснение, разбира се, за да можеш да си сигурна, че роклята, която поръчваш, ще ти пасне и че ще се чувстваш удобно и красива.

Сега ще ти обясним как точно сме взели мерките, за да можеш ти по същия начин вкъщи да се измериш и да прецениш сама дали роклята ще ти стане. Важно е да не пристягаш метъра, защото някои рокли не са еластични и всеки сантиметър разлика е от значение.

  * Гръдна обиколка Измерваме широчината на дрехата точно подмишниците и умножаваме по две. Ти измери най-изпъкналата част от бюста си. За роклите, които имат твърда чашка, сме отбелязали на кой размер отговаря тя. Останалите рокли сме посочили дали са еластични или не.

 * Талия – Измерваме широчината на талията на роклите и умножваме по две, а ти измери обиколката на най-тясната част около кръста си.

* Ханш – Измерваме най-широката част, приблизително 20 см под талията и умножаваме по две. Ти измери най-изпъкналата част.

* Дължина – Дължината измерваме от рамото до подгъва на роклята, а също и от талията до подгъва, за да укажем дължината на самата пола. Ако дрехата е с регулиращи се презрамки, измерваме дължината от мястото на пришиване на презрамките.

И все пак, не се колебай да се свържеш с нас за съвет или с въпрос относно мерките на роклите – с радост ще ти помогнем да си харесаш рокля и да си сигурна, че ще ти стане.

Share this post