Кейт Мидълтън и роклята, облечена повторно

Кейт Мидълтън и роклята, облечена повторно

Дрескодът на наградите БАФТА (Британската академия за филмово и телевизионно изкуство) тази година предлагаше гостите да бъдат облечени в дрехи, които вече са носени на червения килим или които са били част от предишни колекции – като продължение на темата за устойчивостта през 2020. Въпреки че дрескодът беше препоръчителен, а не задължителен, самата херцогиня на Кеймбридж – Катрин, реши да присъства на наградите, облечена в рокля на Alexander McQueen, която вече е носила през 2012 година (но на друго събитие).

Знаем, че в светските среди, а и не само, повторното носене на даден тоалет е тема табу, но за щастие вече наблюдаваме нова тенденция, която налага мисъл за природата, икономиката и труда, необходим за изработката на всяка дреха.

Въпреки че вече е обличана (може би дори – само веднъж?), бялата рокля със златни бродерии на цветя хибискус направи изключително силно впечатление. Тази година Кейт Мидълтън я съчета с изискани високи обувки Jimmy Choo и бижута, кореспондиращи напълно с орнаментите по роклята. Разбира се, различните аксесоари и прическата са освежили избора й, което само потвърждава, че една рокля може да бъде облечена и съчетана по десетки начини. А щом Херцогинята на Кеймбридж може да преизползва носени дрехи, защо да не можем и ние?

Много приятно сме изненадани от избора на Кейт Мидълтън да не си купи нова рокля за събитието, а да повтори тоалета си от друго събитие. Надяваме се тази нейна постъпка да ви вдъхнови да дадете нов живот на дрехите си или да изберете да сте практични, с мисъл към околната среда.

Вляво: Кейт Мидълтън на наградите БАФТА 2020 г.
Вдясно: Кейт Мидълтън на държавна вечеря в Малайзия 2012 г.

Снимка: pinkvilla.com

Share this post